Aquest dimarts l’empresa especialitzada TTI (Tecnica de Transportes Internacionales) ha traslladat, des de l’església de la Pietat de Vic fins al deambulatori de la catedral, les teles dels quatre evangelistes que Josep Maria Sert va pintar el 1926 per la zona de l’absis de la Seu vigatana.

Aquestes teles, instal·lades a la nau central de l’església de la Pietat de Vic en el marc de l’exposició temporal “Sert en flames”, aniran penjades sobre suports metàl·lics a les parets del deambulatori de la catedral de Vic. Aquesta acció, que s’emmarca dins de l’actuació 2 del Projecte Operatiu FEDER “Recuperació i valorització de l’obra de Sert de la Catedral de Sant Pere de Vic”, permetrà retornar aquestes obres a l’àmbit catedralici, tot i que inicialment van ser concebudes per ocupar l’absis de la nau central.

Les teles dels quatre evangelistes formen part de la decoració que Sert va plantejar per la Catedral de Sant Pere de Vic el 1926. Malgrat que es van poder salvar de la crema de la catedral del 1936, el replantejament general de tota la decoració de la catedral després de la guerra va fer que es retiressin i quedessin ubicades en altres àmbits.